Prin Ion ASAFTEI, președinte ALDE Neamț și Vicepreședinte al CJ, promisiunile electorale se înfăptuiesc pe zi ce trece, fapt care consolidează poziția ALDE pe eșichierul partidelor politice din  județul nostru, demonstrând, implicit, că acolo unde există seriozitate și voință politică, viața cetățenilor poate fi schimbată în bine, prin permanenta căutare a soluțiilor optime, adaptate fiecărei comunități în parte.Din acest punct de vedere, ALDE Neamț continuă  să surprindă, în ciuda vocilor ostile schimbării care, nu cu mult timp în urmă, orchestrau o campanie denigratoare la adresa ALDE și a președintelui Ion ASAFTEI. Realitate e cu totul alta, iar faptul că ALDE este implicat activ și dedicat în majoritatea proiectelor care se derulează în județul Neamț, confirmă maturitatea celor care au votat cu încredere această formațiune politică. În ALDE, totul este la vedere, ca și aceste însemnări ale președintelui Ion ASAFTEI, pe care le supunem judecății cititorilor noștri. Sunt doar scurte episoade dintr-o activitate mult mai mare.
4 oct.
Comuna Negrești 
Timpul are o prezență fugitivă în existența noastră. Anul trecut pe drumurile din centrul comunei Negrești discutam cu doamna consilier local (ALDE) Steluța Ungureanu despre necesitatea și posibilitatea asfaltării sau betonării acestor căi rutiere esențiale pentru cetățenii din comună și din împrejurimi: drumul ,,peste deal” Negrești-Dobreni, care va scurta cu mulți kilometri accesul spre Piatra Neamț și drumul comunal către viitoarea zonă turistică de la poalele pădurii Negrești.

Spuneam că timpul are o prezență fugitivă în existența noastră tocmai pentru a sublinia că, la nici un an, drumurile respective au căpătat o înfățișare modernă spre beneficiul cetățenilor.
Este încă o dovadă că atât Consiliul Județean Neamț cât și administrațiile locale au ca principală preocupare dezvoltarea și modernizarea localităților aparținătoare ținutului Neamț.

Din respect pentru dumneavoastră, dragi nemțeni, zilele următoare vă voi informa și despre alte obiective pe care ni le-am propus la nivelul administrației județene, în configurația majoritară PSD-ALDE pentru creșterea gradului de civilizație a localităților noastre.
Doamne ajută !
5 oct.
Astăzi am participat la evenimentul Demo Show Moldova: Tehnologii în demonstrație, organizat de Asociația Producătorilor și Importatorilor de Mașini Agricole din România (A.P.I.M.A.R.), în parteneriat cu DLG Intermarketing.

Locația aleasă pentru demonstrațiile cu utilajele agricole a fost Liceul Tehnologic (Grup Școlar Agricol) „Ion Ionescu de la Brad” din comuna Horia, jud. Neamt, unitate cu tradiție în domeniu.
Apreciez iniţiativa susţinută de Asociaţia Producătorilor şi Importatorilor de Maşini Agricole din România (APIMAR) la care au fost prezenți peste o sută de fermieri din această regiune pentru a-și forma o imagine de ansamblu clară și eficientă asupra utilajelor noi pentru agricultură.

Agricultura este un domeniu de viitor, atât datorită rolului pe care-l are în aigurarea securităţii alimentare dar și în cel de creare a valorii adăugate şi de potenţial de dezvoltare economică în mediul rural.
Tinerii trebuie să înțeleagă faptul că o agricultură bine făcută nu înseamnă doar praf, trudă și muncă în zadar, ci și beneficii, oportunități materiale și șansa unui viitor mai bun. Statutul de agricultor sau fermier nu trebuie să fie considerat inferior și, deci, indezirabil pentru tineri.
Educația agricolă ar trebui să reprezinte o parte importantă a învățământului profesional și tehnic-agricol din România, având în vedere potențialul de dezvoltare a activităților agricole sau non-agricole, din mediul rural, care să dezvolte parteneriate puternice între licee şi agenţii economici. Interesul agentului economic va fi să-l pregătească bine pe elev deoarece acesta va fi viitorul angajat.

Pentru a veni în ajutorul liceelor agricole trebuie concepute niște programe educaționale relevante pentru economia locală, care să pună accentul pe învățarea practică, pe dezvoltarea de afaceri , dându-le astfel o șansă tinerilor de a-şi făuri un viitor în satul natal şi de a contribui la dezvoltarea comunităţii.
Felicitări organizatorilor !
Felicitări dlui Radu Antohi, consilier onorific pe probleme de agricultură al primului ministru, pentru tenacitatea cu care a iniţiat și urmărit realizarea acestei acțiuni importante în contextul dezvoltării agriculturii românești!
5 oct.
În această după-amiază am fost să verific lucrările de reabilitare și modernizare a DJ157C,Viișoara -Scăricica -Bisericani -Sanatoriu.

Se lucrează intens și cu profesionalism, șeful de lucrări, proiectantul și dirigintele de șantier fiind alături de muncitori.
Drumul, în lungime de aproximativ 7 km, va fi lărgit, reabilitat, modernizat, asfaltat.
Este încă o dovadă, dragi concetățeni, că instituția Consiliului Județean Neamț, în configurația politică majoritară ALDE-PSD funcționează în interesul dumneavoastră.

Și pentru că proiectele noastre încep să prindă viață în plan real, și nu sunt puține, țin să mulțumesc tuturor angajaților Consiliului Județean Neamț pentru strădania și migala cu care urmăresc elaborarea fiecărei documentații ce parcurge drumul până la factorul decizional.”
(A consemnat Al. M.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *