ALDE a redactat un proiect de moţiune simplă pe Justiţie, intitulată „Drepturile şi libertăţile individuale nu sunt un lux”, considerând că atitudinea ministrului de resort nu poate să rămână nesancţionată, a anunţat luni copreşedintele partidului Călin Popescu-Tăriceanu.
„Ieri am analizat proiectul de text de moţiune, astăzi se va definitiva. Lucrează la el în principal trei colegi: Steluţa Cătăniciu, deputat, senatorul Daniel Barbu şi senatorul Varujan Vosganian. Proiectul este practic redactat 100%, urmează mici corecturi sau adăugiri şi sigur că îl vom supune celorlalţi colegi parlamentari pentru ca el să fie depus şi să generăm această dezbatere pe un subiect care mie mi se pare că este extrem de actual”, a declarat Tăriceanu, într-o conferinţă de presă, conform Agerpres. În opinia sa, atitudinea ministrului Justiţiei nu poate să rămână nesancţionată.
„Mie mi se pare că atitudinea ministrului Justiţiei nu poate să rămână nesancţionată. Noi, ca partid liberal, care suntem dedicaţi apărării drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor, nu putem să trecem cu vederea peste o asemenea atitudine. O atitudine de desconsiderare a elementelor fundamentale care definesc statul de drept. Eu vreau să mă rezum la lucrurile de fond care sunt grave şi la necesitatea ca o astfel de atitudine să nu rămână nesancţionată”, a susţinut Tăriceanu.
Ministrul Justiţiei, Raluca Prună, a declarat, săptămâna trecută, în legătură cu ordonanţa privind interceptările, că aceasta nu restrânge drepturi şi libertăţi, ci tocmai le face efective. „Cu o urmărire penală şi o combatere a infracţionalităţii slabe, discuţia despre drepturi e un lux teoretic”, a adăugat Prună.
Stiripesurse.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *