Copreședintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a anunțat că s-a luat recent decizia definitivă și irevocabilă, în Justiție, privind înregistrarea Alianței Liberalilor și Democraților, ca partid politic. De asemenea, Tăriceanu a mai precizat că o delegație ALDE a participat la Congresul partidului european Alianța Liberalilor și Democraților din Europa, care a avut loc săptămâna trecută, la Budapesta. Cu ocazia Congresului a fost prezentată actuala situație politică din România

„Misiunea noastră principală a fost să ne susținem candidatura pentru a deveni membri cu drepturi depline. Sunt bucuros să pot anunța public că ALDE România a căpătat statutul de membru cu drepturi depline în familia liberal europeană. Suntem singura formațiune liberală din România în momentul de față. Le-am împărtășit punctul nostru de vedere cu privire la ce s-a întâmplat referitor la desemnarea unui prim-ministru tehnocrat și a unei formule guvernamentale din tehnocrați, care exced un cadru democratic și constituțional. Ne-am poziționat în mod clar și net ca partid de opoziție. Observăm în acest moment că suntem singurul partid de opoziție în România și lucrul acesta vreau să fie foarte bine înțeles. Nu am spus-o numai partenerilor noștri din Europa, o spunem și cetățenilor români”, a subliniat Tăriceanu.

La rândul său, copreședintele ALDE Daniel Constantin a afirmat că pentru a întări statutul de partid de opoziție din Parlamentul României, toți secretarii de stat pe care i-a susținut în guvernarea precedentă și-au prezentat demisiile.

“În felul acesta, nu facem altceva decât să întărim departamentele care funcționau în cadrul partidului. Toți colegii ocupă funcții de conducere, iar în perioada următoare vom monitoriza atent cele patru variante ale programului de guvernare prezentate până în momentul de față. Așteptăm cu deosebit interes să vedem care sunt completările pe care le va aduce Guvernul până pe data de 15 decembrie, astfel încât să încercăm să ne asigurăm că măsurile pe care le-am luat în guvernarea precedentă și care sunt absolut necesare pentru mediul de afaceri, în special măsurile care vizează implementarea Codului fiscal și măsurile de relaxare fiscală, se vor menține.Nu vom face altceva decât să încercăm să atragem atenția de fiecare dată atunci când se face vreo greșeală sau când vreo măsură a Guvernului nu este în interesul politicii pe care noi o promovăm, sau în interesul cetățeanului”, a spus Constantin.

Fostul șef de la Agricultură a apreciat faptul că președintele Iohannis a promulgat și a fost deja publicată în Monitorul Oficial Legea irigațiilor.

”În felul acesta ne asigurăm că avem sumele necesare din 2016 până în 2020, pentru ca Ministerul Agriculturii să aibă la dispoziție un miliard de euro pentru infrastructura primară de irigații”, a mai spus copreședintele ALDE Daniel Constantin.

În cadrul conferinței de presă s-a mai anunțat și că purtătorul de cuvânt al ALDE este fostul jurnalist de profesie, Laura Chiriac.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *