Eveniment  memorabil, Seara basarabeană la Hanul Răzeșilor– a reunit pe 27 februarie 2016 talente deClipboard01 excepție  ale românilor de peste Prut, veritabil dialog cultural între Iași- Chișinau- Piatra Neamț- Bacău- Botoșani. Gazda evenimentului a fost Ion ASAFTEI- liderul ALDE Neamț- om de cultură si proeminent om politic  din județul nostru care a ținut să facă din acestă întâlnire o adevărată sărbătoare!

“ Se vorbește  astăzi despre ignorarea istoriei poporului roman; este nu numai dăunător, dar și deplasat de a a ne depărta de traditiile noastre, de rădacinile care ne-au dat o identitate bine definită în lume. Basarabia- acestă aripă fulgerată a nemului românesc- merită toată cinstirea si tot respectul nostru” a spus Ion ASAFTEI.

Au fost prezenți: Cristina COSTOV- exceptională prozatoare, autoarea unui roman de succes TARFA și a unui volum de  povestiri OMUL DIN BRONZ, Dorina CODREANU- delicată poetesă a plaiului natal, sensibilă si profundă în abordarea temelor tradiționale,  Lidia Vrabie-  un talent inconfundabil- coborâtoare din Sinaxar-Ludmila SANDU- o explozie de energie si de simțire românească- autoarea volumului “Sufletul meu între pământ și cer”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *