De departe, cea mai dinamică formațiune politică din Neamț rămâne ALDE, reușind performanța implicării directe și permanente în viața de zi cu zi a cetățenilor, ducând programul politic  al Partidul Alianța Liberalilor și Democraților în sate, comune și orașe, concomitent cu căutarea și oferirea  soluțiilor realiste la problemele semnalate de  comunitățile locale. Întâlniri cu activul ALDE, conferințe de presă, descinderi în localitățile județului nostru, dezbateri cu cetățenii a situațiilor semnalate spre soluționare, iată doar o parte a activității efervescente defășurate de ALDE Neamț. Cu un lider responsabil și angajat pe deplin în promovarea valorilor adevăraților liberali– l-am numit aici pe Ion ASAFTEI-  ALDE are toate șansele să-și păstreze locul fruntaș în rândul formațiunilor politice din Neamț.
Comentând faptul că, în ultimul timp, au fost primiți în ALDE peste 300 de noi membri, mulți dintre aceștia fiind anterior membri ai PNL, Ion ASAFTEI a sintetizat:

„Oamenii conștientizează tot mai mult cine sunt adevărații liberali, ca partid. Viitorul politicii liberale în România este alături de ALDE. Unii dintre ei ne-au spus și că, în plus, s-au săturat și de circul de la organizația PNL Piatra Neamț unde, din ce se vede, parcă ar fi o organizație privatizată de fel de fel de AF-uri și PF-uri, cu un președinte local de partid care când e demis, când pus înapoi în funcție, ca apoi să demisioneze el. E treaba lor și nu poate decât să ne bucure că pietrenii văd alternativa serioasă liberală în ALDE, nu în fel de fel de șmecherii și șmecherași”
Semnalăm aici, mesajul demn și patriotic lansat de președintele ALDE Neamț, Ion ASAFTEI, în recenta conferință de presă:
Anumiti oficiali UE, ca sa dea bine la electoratul din tarile lor, lanseaza atacuri la adresa Romaniei. Cand vor sa iasa in fata, aleg Romania. Orice pițifelnic alege Romania ca sa arate la el acolo ca el este destept si frumos. La fel si cu acest domn Timmermans care a luat 5% cu propriul lui partid in Olanda. Incep sa ne trateze ca pe un trib de boșimani, cu tot respectul pentru oamenii ăia, dar am senzatia ca pe noi nu ne mai respecta nici macar atat si va trebui ca atunci cand ne dam votul pentru Parlamentul UE si al Romaniei, sa trimitem acolo oameni responsabili, care sa serveasca interesul national, in sensul in care noi vrem sa ne raportam la un statut de egalitate, de decenta, cu celelalte tari. Nu cerem nimic altceva, decat egalitate. De asta spun ca ALDE are o echipa puternica pentru Parlamentul European, o echipa bine cotata in randul populatiei, care va face fata cu brio la toate incercarile la care va fi supusa Romania”
În momentul de față, Organizația județeană ALDE Neamț este implicată în procesul pregătirilor pentru alegerile europarlamentare din 26 mai, ceea ce a dus la o dinamizare a activitățiilor politice întreprinse de adevărații liberali!
Exemplificăm cu câteva relatări de pe pagina de socializare a lui Ion ASAFTEI:

(4 aprilie)„Am făcut o vizită pe șantierul unde se lucrează la realizarea corpului nou în care va funcționa „Centrul de recuperare și reabilitare neuropsihiatrică Războieni“, în comuna Dragomirești. Este o lucrare extrem de importantă, având în vedere că se va ridica o clădire în care vor fi mutați unii dintre asistații centrului de la așa numitul „Spital de psihiatrie“ Războieni. Problema acestor oameni bolnavi este una extrem de delicată. Sunt suflete, îndrăznesc să spun, bătute de Dumnezeu, și avem obligația morală noi, cei care vremelnic deținem o funcție cu putere de decizie, să luăm o măsură care să le mai îndulcească traiul. Prin noul centru, care va funcționa la Unghi, în comuna Dragomirești, se vor asigura condiții foarte bune pentru acești oropsiți ai sorții. Proiectul se derulează prin Consiliul Județean Neamț, centrul de la Războieni fiind în subordinea legislativului județean.””

(9 aprilie)Unde aș putea să mă simt mai bine făcând campanie electorală, decât în locurile copilăriei mele? 
Sâmbătă dimineață, am fost cu colegi de la ALDE Neamț, la Tupilați. La târg. Un loc unde gospodarii vând, cumpără, fac schimb de mărfuri și unde am putut vorbi cu lumea despre planurile ALDE.
Vă mulțumesc, oameni buni, pentru încrederea pe care o aveți în partidul pe care îl reprezint! Vă mulțumesc pentru răbdarea de a ne asculta și spune păsurile dumneavoastră! Ținem cont de orice sfat și căutăm soluții la orice problemă semnalată!

( 9 aprilie)” Femeile au demonstrat, de când lumea, că sunt puternice și că știu ce vor! Tocmai de aceea le respect și le-am văzut dintotdeauna parteneri de nădejde! La fel se întâmplă și acum, căci împreună cu ele, și cu colegii mei de partid, desigur, pregătim campania electorală pentru alegerile europarlamentare.
Sâmbătă seară, după conferința de presă, a avut loc o întâlnire a doamnelor din organizația orășenească ALDE Târgu Neamț, condusă de inimoasa noastră colegă, Nuți Gaucă.


A fost o încântare să mă întâlnesc cu ele, să le ascult planurile și împreună să ne organizăm, pentru a avea succes în alegeri


Vă mulțumesc, doamnelor, pentru tot ceea ce faceți! Felicitări domnului Bălțătescu Viorel, președintele organizației orășenești Târgu Neamț și domnului Luculescu Vasile, consilier local, doamnei Crețu Vasilica, președinta OFLDE Neamț, pentru organizare!”


(10 aprilie )” După întâlnirile cu cetățenii din cartierele Precista și Mărăței, ieri a urmat cartierul Dărmănești. Am întâlnit, ca de obicei, oameni cu un deosebit simț al responsabilității pentru votul pe care-l vor da la alegerile europarlamentare din 26 mai 2019. „Da! Vom vota cu ALDE!”, ne-au asigurat pietrenii .
Vă mulțumim pentru încredere, stimați oameni buni!”

Și, să menționăm, că acțiunile ALDE Neamț continuă și în acest moment!
(Al. M.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *