Într-un climat politic tensionat, care tinde să devină expoziv în orice moment, cu contestări violente  din stradă  de la grupări care-și iau ca model maidanul ukrainian (și ai căror lideri  se declară apărători ai democrației, instaurând, de fapt, anarhia), iată și vești bune din partea de suflet a României profunde, din zona bunului simț milenar cu vocație pentru construcție și împliniri viitoare. În Neamț, ALDE își pune amprenta pe lucruri trainice, durabile, menite să aducă un plus de lumină cetățenilor, urmărind permanent îndeplinirea promisiunilor din campania electorală.
 
DRUMUL SPRE SĂNĂTATE
Aflat într-un dialog cotidian cu cetățenii județului, Ion ASAFTEI,vicepreședinte al CJ Neamț și președinte ALDE, notează cu satisfacție că una dintre doleanțele exprimate de  locuitorii localităților Viișoara, Scăricica, Bisericani a căpătat contur și aproape a ajuns la final:
„Stimați nemțeni, de mai bine de un an urmăresc îndeaproape evoluția lucrărilor de modernizare a DJ 157C Viișoara – Scăricica – Bisericani. După mulți ani de procese, o firmă a reușit să demareze lucrarea care acum e aproape de final! 
Aș numi acest sector „Drumul spre sănătate”, căci duce atât către Spitalul de Pneumoftiziologie Bisericani, acolo unde pacienții se duc să se trateze, cât și spre niște locuri mirifice, care îl fac pe călător să-și însănătoșească ochii, sufletul, inima!
Sunt foarte bucuros că încă un drum de interes județean intră în etalonul celor de nivel european! E semn că la Consiliul Județean Neamț se muncește gospodărește! M-am închinat la crucea de pe marginea drumului când m-am dus prima dată și parcă Dumnezeu ne-a dat putere să ducem la bun sfârșit lucrarea! Mă închin și acum, căci crucea ne e căpătâi, indiferent că ne aflam într-o funcție prin care suntem trecători, că facem politică ori că aparținem unei guvernări!
Cu Dumnezeu înainte! Iar cât voi conduce ALDE Neamț și voi fi vicepreședinte al Consiliului Județean, prima mea grijă e binele județului nostru!
Doamne Ajută, la cât mai multe astfel de proiecte”!!
 
Alături de frații din Republica Moldova!
În an centenar, nu avem cum să-i uităm pe frații noștri de dincolo de Prut, iar orice întâlnire cu ei este prilej de sărbătoare. Așa s-a întâmplat și cu delegația din Raionul Orhei, condusă de vicepreședintele Sergiu Pîslaru. Cronicarul evenimentului a fost același neobosit lider ALDE din Neamț, Ion ASAFTEI, vicepreședinte al CJ:

„Astăzi, programul meu la Consiliul Județean Neamț a fost special: pe lângă activitățile cotidiene, specifice administrației, mi-am început și terminat agenda zilnică alături de frații din Republica Moldova!
Dimineață, mi-a făcut mare plăcere să discut cu o delegație din Raionul Orhei, condusă de vicepreședintele Sergiu Pîslaru. A fost o întrevedere relaxantă, o atmosferă prietenească, așa, ca între frați!
La finalul programului, m-am întâlnit la Consiliul Județean cu participanții la proiectul „Descoperă și cunoaște România„, inițiat de Ministerul Românilor de Pretutindeni. Mi-am strâns mâna tot cu moldoveni de-ai noștri, oameni calzi, prietenoși, dornici să ne povestim și să ne facem planuri comune! E o vorbă în popor – „Sângele apă nu se face!”. Azi, m-am convins din nou că oamenii de pe malurile Prutului au același sânge, nu doar același grai și același port! 
Veniți, fraților, la noi, de câte ori veți dori! Mereu vom avea o vorbă bună pentru voi și o bucată de pâine! Nu spun asta ca om politic, aflat în coaliția de guvernare, ca vicepreședinte al Consiliului Județean ori ca președinte al ALDE Neamț! O spun ca un român ce sunt!”
(Al. M.)
 
 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *