Marsul unionist a fost precedat de un congres al Sfatului tarii, la care au participat 1.750 de delegati si cateva sute de oameni din Bucuresti si din Romania.
In discursurile de la congres s-a cerut unirea cu Romania, unul dintre argumente fiind acela ca DNA va face curatenie daca Basarabia s-ar uni cu Romania. De asemenea, pensiile ar creste, iar infrastructura ar deveni mai buna.
La congres s-a cerut si infiintarea unui minister al Integrarii europene, precum la Bucuresti, o linie de cale ferata care sa uneasca Chisinaul de Iasi si Bucuresti si o autostrada Chisinau – Iasi – Cluj.
Niciun politician din tara vecina nu a rostit vreun discurs la congres si niciun partid politic din Republica Moldova nu a fost reprezentat.
La congres a participat si primarul Iasului.
Printre participantii la congres s-au numarat conducatorul Sfatului tarii, academicianul Nicolae Dabija, numerosi academicieni si artisti, printre care Nicolae Botgros.
De asemenea, un reprezentant al comunitatii ruse, care a luat cuvantul in timpul congresului, a spus ca minoritatile si-au schimbat optica fata de unire si ca in Romania minoritatile au mai multe drepturi, fiind reprezentate in Parlament si avand invatamant in limba proprie.
HotNews.ro
 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *