Raluca Turcan nu mai știe cu ce să se laude de-a ajuns la autodenunț pentru abuzurile săvârșite. Această creație (creatură?) politică însetată de putere, care vorbește toată ziua despre orice nu cunoaște, a fost lăsată pe capul nostru de Stolojan. Azi este încolțită din toate părțile. Fără să vrea, a făcut un mare bine țării. Joi, 9 aprilie, a dat în vileag modul abominabil în care Guvernul Iohannis-Orban a favorizat pe față Sibiul prezidențial în criza pe care o traversăm. Sibiul este reprezentat și de Turcan de ani buni de zile, când culoarea ei era portocalie.
În alte județe, ne descurcăm cum putem, cu ce bani avem, plângem în stânga și-n dreapta. Suntem efectiv oprimați de compatrioții care reprezintă Guvernul, puțini ne ascultă. La Neamț, concret vorbind, nu avem culoarea politică dorită de Guvern, ceea ce se resimte violent prin comportamentul iresponsabil al conducătorilor și reprezentanților PNL din județ.
Turcan a sintetizat și subliniat singură tot ce trebuie să reținem ca dovadă a abuzului, a favorizării săvârșite în cunoștință de cauză și cu premeditare. Începe cu direcțiile principale ale răspunsului rapid dat de guvernul în care ea lucrează în rang de prim-vice-prim la solicitările spitalului județean și autorităților din județul său prezidențial:
am urgentat procedurile pentru punerea în funcțiune a primului aparat de testare PCR;
 am trimis teste la Sibiu;
 am urgentat procedurile de achiziție a aparatelor de ventilare;
 am răspuns solicitărilor ONG-urilor locale și am participat la identificarea de furnizori de bunuri pentru spitale și medicii de familie;
 am decontat cheltuielile de carantină;
 am atras fonduri europene pentru achiziția de aparatură medicală și echipamente de protecție;
 asigurăm un spor de risc pentru personalul medical aflat în prima linie a bătăliei cu COVID.”
În continuare, dezvăluie singură volumul incredibil de materiale și echipamente de protecție pe care muritorii de rând din alt spital județean, cum ar fi cel de la Neamț de exemplu, nu pot visa să le primească:
 „ Am facilitat livrarea către Crucea Roșie Sibiu, prin Compania Națională UNIFARM, a nu mai puțin de 30000 de măști, 5000 de combinezoane, 1000 de viziere și 50000 perechi de mănuși, materiale extrem de necesare pentru medicii de familie.
 Fiecare pachet conține câte 100 de măști, trei viziere și trei combinezoane, câte trei măști reutilizabile și câte 150 de perechi de mănuși.
 Acestea vor ajunge la toate cele 250 de cabinete medicale de familie din județul Sibiu.
 O parte din transportul de la UNIFARM prin Crucea Roșie Sibiu a fost direcționată la Spitalul de Pediatrie:
 1000 combinezoane;
 5000 de măști;
 15000 perechi mănuși.
Doar în ultimele zile, spitalul Județean Sibiu a beneficiat prin compania Unifarm de:
 7000 măști FFP2;
 15000 măști 3 pliuri;
 5500 combinezoane;
 1500 cpr Plaquenil.”
Compari cu ce am primit la Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț de la Guvern și te crucești. Ce am comandat noi, ce am reușit să achiziționăm singuri, cu eforturi și intervenții uriașe, nu are legătură cu Guvernul Iohannis-PNL care se răzbună pe locuitorii nevinovați ai României din rațiuni întunecate. Încadrarea inexplicabilă a spitalului nostru ca spital de suport pentru COVID-19 ține de aceeași răzbunare? Veți dispărea politic, veți dispărea rapid și definitiv din istoria noastră, domnilor penelisto-iohaniști. Din nefericire, rămâne o țară întreagă să sufere și să plătească după voi !
Ion ASAFTEI, Președinte ALDE Neamț

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *