Indiscutabil, mitingul din Piața Victorie a fost bine organizat, ceea ce a făcut ca pe durata întregii desfășurări să nu existe evenimente neplăcute sau incidente provocate de adversarii politici ai coaliției de guvernare. Mulțimea impresionantă adunată la miting s-a comportat excepțional, dând dovadă de  responsabilitate și spirit civic. Din Neamț, au participat din partea ALDE 300 de cetățeni, conduși la București de președintele filialei nemțene Ion ASAFTEI. De altfel, acesta a și declarat:
ALDE Neamţ merge cu 300 de susţinători la acest miting. Şi vreau să adaug pentru că am văzut că e o modă a manipulărilor în aceste zile: nu e un miting de susţinere a unei persoane sau a guvernului ci unul de susţinere a democraţiei, a valorilor statului de drept şi a drepturilor cetăţeneşti. Vrem o Justiţie independentă dar şi corectă. Am văzut cu toţii acel raport despre ascultările telefonice dintre 2005 şi 2014. 248.000 de persoane ascultate! Vi se pare în regulă? Aşa arată un stat de drept? Aceste miting este, deopotrivă, un semnal de alarmă împotriva unor abuzuri din Justiţie”

Demn de remarcat a fost discursul Președintelui ALDE, Călin Popescu Tăriceanu care, adresându-se mulțimii adunate, a spus:
„Dragi români, pentru mine este o după-amiază frumoasă, pentru că adie vânt de libertate. Sunt mândru de voi și de România. Vreau să vă spun că acum cîteva zile, fiul meu mijlociu Mihai m-a întrebat de ce facem acest miting. Facem acest miting pentru libertate. Am venit să mă ntâlnesc cu cei care cred că România trebuie să rămână liberă, România este o țară suverană, România trebuie să trăiască liberă. Am venit să strigăm că judecătorii trebuie să judece liberi.

Am crezut că după 89 ne-am câștigat dreptul la libertate. Democrația nu supraviețuiește singură, trebuie încurajată și apărată. Visul de libertate nu s-a îndeplinit. Trăim într-o democrație controlată de zece ani. Ne confruntăm cu un fenomen numit statul paralel, omniprezent în economie, mass-media, justiție. Speranțele noastre nu sunt îndeplinite și trebuie să continuăm să luptăm până când vom învinge forțele oculte care au pus mâna pe această țară. Trebuie să ne luăm democrația înapoi. O democrație adevărată respectarea alegerilor libere, că suntem toți egali în fața legii. Nimeni nu este mai presus de lege.
Mai este puțin până să proclamăm statul paralel, statul politico-mafiot. Dacă vom accepta să finanțăm acest mecanism să nu ne întrebăm de ce nu sunt bani pentru sănătate sau educație. Cum se explică că Kovesi a devenit mai importantă decât Constituția? Sunt convins că nu veți accepta ca securitatea nu a murit ci doar s-a transformat, vrea să fie din nou la putere, mai perfidă, s-a insinuat pas cu pas. Știm sistemul pas cu pas, ne asucltă telefoanele, ne urmărește și ne bagă la pușcărie. Se spune că democrația este orfană, noua securitate are doi părinți: Traian Băsescu și Klaus Iohannis. Fac un apel pentru toți cei acoperiți, din presă, politică, administrație, tuturor le cer curajul să fie partea schimbării și a reconcilierii, in ceea ce mă privește mă angajez să lupt în continuare. Voi face asta cu colegii din ALDE și partenerii din PSD”.
(Al. M.)
 
 
 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *