Podul de peste Siret de la Luțca ( comuna Sagna) se află de o bună bucată de timp într-o stare jalnică, nu numai pentru aspectul neîngrijit, cu gropi în asfalt și borduri distruse, dar și pentru stare șubredă care nu mai corespunde traficului din zonă. Aproape că este o aventură parcugerea lui, iar când pe pod se află autocamioane, toată structura construcției intră în vibrații periculoase.
 
 Nu întâmplător, vicepreședintele CJ Neamț, Ion ASAFTEI ( președinte ALDE ) s-a deplasat  la fața locului ( așa cum, de altfel, ne-a obișnuit și în alte împrejurări) evaluând situația și propunând măsuri de remediere. În urma constatărilor de pe teren, iată ce a notat Ion ASAFTEI pe pagina sa de socializare:

„Azi am ajuns la podul de la Luțca, într-adevăr un loc ce arată ca după bombardament. Greu spre imposibil de practicat! M-am dus în zonă la sesizarea unor cetățeni dar și a presei. M-am convins că au dreptate oamenii când se plâng de starea acestui pod. Am luat legătura cu reprezentanții societății Drupo – atât de la Piatra Neamț cât și cu secția de la Roman. Se va acționa în regim de urgență, astfel încât mâine, dacă condițiile meteo vor permite, să acoperim respectivele gropi!
Podul de la Luțca necesită mai mult decât cârpeală de suprafață care, chiar dacă îi schimbă aspectul, nu-i rezolvă problema de uzură în timp, impunându-se o consolidare temeinică pentru evitarea unor evenimente neplăcute. Trebuie actionat în termen scurt în privința structurii de rezistență care, se pare, este afectată. Voi face o propunere în acest sens în cadrul Consiliului Județean, ținând cont și de faptul că acest pod are o importanță strategică deosebită.”

Al. M. )

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *