Viceprim-ministru Grațiela Leocadia GAVRILESCU, Ministrul Mediului,  va fi prezentă vineri 20 oct. în județul Neamț pentru a inspecta stadiul în care autoritățile județene gestionează situația depozitelor de deșeuri din aceste zone, având trecută pe agenda de lucru și alte aspecte de mediu. Potrivit informațiilor din mediu politic, vizita de lucru în Neamț a Viceprim-ministru Grațiela Leocadia GAVRILESCU face parte dintr-o deplasare de anvergură  vizând mai multe județe din nordul Moldova.
Vineri, la Prefectură, de la ora 15, vor avea loc  discuții cu autoritățile privind aspecte de mediu. La discuții participă reprezentanți ai Prefecturii Neamț, Consiliului Județean Neamț, ADI Neamț, APM Neamț, Comisariatul GM Neamț, ABA Siret, SGA Neamț, ROMSILVA, Garda Forestieră, DSP Neamț, Primării. De la ora 17, Ministrul Mediului va susţine o conferinţă de presă.

Referindu-se la demersul făcut de Ministrul Mediului, Ion ASAFTEI, președinte ALDE Neamț și vicepreședinte al CJ, a declarat:

„Vizita în județul Neamț a doamnei viceprim-ministru, ministrul mediului Grațiela Leocadia Gavrilescu, se înscrie în eforturile pe care actuala coaliție de guvernare ALDE-PSD le face pentru a rezolva problemele stringente de mediu ce vizează județul nostru.
Va fi o întâlnire  cu toți actorii implicaţi în acest domeniu complex al mediului: Prefectura, Consiliul Județean, Garda de mediu, Agentia de protectia mediului, Societatea de gospodărire a apelor (SGA), ROMSILVA, Garda Forestieră, Direcția de Sănătate Publică (DSP), ADI AQUA Neamț și primăriile din județul Neamț  la care se va discuta despre diferite aspecte de mediu, printre care și colectarea selectivă a deșeurilor, deoarece se are în vedere  lansarea unei campanii, la nivel naţional, de informare şi sensibilizare a populaţiei pentru colectarea selectivă a deşeurilor, în vederea reciclării”.
( Al. M. )

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *